Mar 24, 2017

Penang Road Famous Teochew Chendul, Sunway Pyramid



Haritu Yaya, Shawn, Farissa (adik Shawn) dan adik Yaya sesaja la nak jalan-jalan kat Sunway Pyramid. Yaya pun dah lama sebenarnya tak berjalan ke sana. Yaya suka sebenarnya ke Sunway Pyramid ni sebab besar lepas tu puas berjalan rasa tak habis pusing pun ada ^^' .Sambil-sambil tu boleh survey barang baby sekali hihi. Masa jalan-jalan kat level LG2 tiba-tiba ternampak Penang Road Famous Teochew Chendul! Eh ni macam restoran yang salah seorang kawan FB Yaya makan. Masa tu macam terliur sangat tengok dia makan Penang Curry Mee. Yaya memang tak pernah makan Penang Curry Mee sebelum ni so terus tarik Shawn dengan adik-adik ajak makan sini.


Masa kami datang tu orang tak ramai lagi. Elok je kami masuk dalam kedai, tiba-tiba eh ramai orang terus! Time dah dapat makanan lagilah tak cukup kerusi dan meja okay. Rupanya memang ramai pencinta makanan Penang dekat KL ni. Sambil-sambil dah cop tempat tu, sempat la juga ambil gambar persekitaran dalaman restoran ni. Menarik tau susun atur meja dan hiasan dalaman di sini. Yaya pernah pergi media trip ke Penang bersama Airasia, memang dekorasi kebanyakan restoran mereka sama macam ni. Terasa macam ada kat Penang pulak. :p



Menggunakan sistem pesanan di kaunter dan bayar dahulu sebelum makan, bagi Yaya cara ini lebih memudahkan dan menjimatkan masa perkerja dan pelanggan. Yela atleast kita dah siap-siap tahu nak makan apa sebelum order. Takdelah pelayan tu menunggu kita nak pesan makanan kan. Dalam masa yang sama, jika restoran ini berada pada waktu puncak dan pelanggan terlalu ramai, tak adalah perkerja terlepas pandang kepada pelanggan yang belum menerima pesanan :) 


Ini adalah antara menu yang terdapat di Restoran Penang Road Famous Teochew Chendul. Rambang mata nak pilih so Yaya ambil keputusan untuk cuba menu yang menjadi kegemaran ramai. 


Penang Curry Mee - RM 10.90 
Rate : 4/5

Yeayy finally dapat cuba Penang Curry Mee disini. Serius Yaya memang tak pernah jumpa lagi Mee Kari yang berwarna putih (santan) macam ni. Mula-mula sampai tu risau juga macam mana nak makan haha over tau. Ingatkan kena colek sambal sikit-sikit makan dengan mee rupanya gaul semua sekali sebelum makan. Memang umphh! Sambal tu nampak je pedas tapi memanglah tak pedas pun sesuai sangat untuk mereka yang tak suka pedas. Selain dari tu ada sayur taugeh, kacang panjang, isi kerang dan juga udang cuma Yaya tak pasti samada udang tu memang separuh masak atau memang cara makannya begitu iaitu semuanya direbus manja dahulu sebelum diletakkan didalam mangkuk bersama dengan kuah santan. Yang penting tauhu tu sedap gilos. Benda wajib yang ada dalam mee kari. Wee


Assam Laksa - RM10.90
Rate : 3.5/5

Salah satu menu utama yang menjadi pilihan ramai dalam restoran ni. Yaya tengok semua orang makan lepas tu Yaya pun order jugak! Haha mudah terpengaruh betul. Yaya jarang makan laksa Penang tapi nampaknya adik Yaya memang suka laksa ni. Mungkin sebab ada cili padi tu yang buat lagi berselera bila makan pedas-pedas kan. Yang penting ada pes otak udang sekali tau! Kecur air liur masa taip entri ni. Memang teringat rasa masam-masam pedas dengan campuran isi ikan dan buah nanas tu haha pure sungguh! Oh kalau nak tahu mangkuk yang digunakan juga besar tau boleh makan untuk 2 orang. 


Pandan Nasi Lemak Sambal Sotong - RM14.90
Rate : 4/5

Untuk mereka yang tak boleh kalau tak makan nasi macam Yaya yang perut kampung ni, boleh cuba Nasi Lemak Pandan kat sini okay. Memang lain dari yang lain. Nasinya bewarna hijau lembut hasil dari daun pandan tau. Tak mainlah pewarna okay. Selain dari pilihan bersama sambal sotong, terdapat juga pilihan Pandan Nasi Lemak Chicken Kunyit. Sebab kami ni semua jarang makan makanan Penang, memang nasi lemak ni yang habis dulu. Memang kami berempat ni hantu nasi. Datang pun time makan tengah hari kan. Tula seronoknya makan share share. Semua dapat rasa :p


Crispy Chicken Roll - RM7.90
Rate : 4.5/5

Omg omg omg. Serius memang layan gila bila makan Crispy Chicken Roll ni. Menu wajib yang korang kena cuba bila datang sini. Yang luar tu sangat rangup krup krap tapi isi bahagian dalamnya lembut je bila makan. Sangat sedap okay! So far kami semua sangat sukakan menu ni. Digoreng dengan sangat sempurna. Hihi very recommended! Cuma mungkin boleh tambah lagi satu atau dua crispy chicken roll untuk cukupkan 5 ketul ke :p


TeoChew Chendol Durian - RM9.90
Rate : 2.5/5

Shawn dah lama nak makan durian tapi dia risau wife dia ni sibuk nak makan durian juga ^^' . Tapi bila nampak menu Chendul Durian ni terus Yaya orderkan untuk dia. Overall kuah santan cendol ni memang sedap dan santannya pun tak pecah macam kebanyakan cendol tepi jalan tu. Cumanya cendol tu terlalu sedikit 2 suap penuh dah habis tau. Mungkin lepas ni boleh tambah lagi cendol tu biarlah berbaloi dengan harga yang dibayar sebab cendolnya sedap. Lepas tu kami dok cari mana duriannya sebab kami ingat ada durian seulas ke kan rupanya hanya cebisan durian sahaja in fact memang tak dapat nak detect durian tu haha ingatkan silap hantar order rupanya memang dia dah gaul sebati masa campur semua adunannya :)


Ice Kacang Original - RM6.50
Rate : 4.7/5

Yayy sedapnya Ice Kacang Original ni! Memang terasa originality ais kacang yang sebenar. Campuran gula melaka, kacang hancur, kacang merah, jagung manis, buah kabung sejuk sedap, cincau dan lain-lain lagi. Memang sempurna ais kacang ni mengikut tekak Yaya hahaha! Selain dari tu, turut terdapat pilihan ais kacang yang lain iaitu Icecream, Nutmeg dan juga Fruit Ice Cream. Lain kali bila pergi lagi Yaya memang akan order Ice Kacang! Sedap!


Berbaloi untuk dinikmati 3-4 orang makan sebab portion makanan dan mangkuk yang agak besar.


Adik Yaya sebelah kiri dan adik Shawn yang cantik macam Korea belah kanan. Sayang sangat depa dua orang ni. Muahh! Masa ni ramai orang sangat kat dalam restoran. Ada juga yang terjenguk-jenguk dari luar mungkin tengah scan tempat duduk. Hihi. Tempat kami ni paling best sebenarnya dia macam stall kecil siap ada bumbung tapi telah diubah suai dan boleh duduk serta makan kat sini. 


Orang belah kiri muka senyum sambil tak puas hati time bergambar sebab kacau dia makan. Wakaka. Lepas ni kita datang lagi dan cuba menu lain pula okay! :*


Untuk maklumat lanjut :

Instagram : @teochewchendul
Alamat : Penang Road Famous Teochew Chendul,
LG2, 90, Sunway Pyramid Shopping Mall
No Tel: +60 11-1288 0166
Waktu Berkerja : 10AM–10PM





Terima kasih sudi baca

Mar 22, 2017

4 Produk Hilangkan Parut Paling Disukai Ramai di Dunia



Dalam banyak-banyak parut, parut yang paling senang dilihat oleh orang ramai dah tentulah parut jerawat kan :( . Untunglah siapa yang mempunyai wajah mulus bersih yang bebas jerawat dan juga masalah parut. Macam Yaya sendiri, bila naik seketul jerawat, mesti rasa stress sebab kita tahu susahnya nak hilangkan parut tu nanti! Even kalau dah tiada jerawat muncul dari penjagaan muka yang rapi pun, still ada parut jerawat lama yang susahnya nak hilang. Lagi-lagi parut dari jerawat yang muncul dari permukaan muka yang selalu terlindung dengan tudung atau shawl. Mungkin bila berpeluh dia terkepam gitu kan, maka tumbuhlah jerawat kat area tepi muka kita ni. Selain dari tu, of course dari sikap malas sendiri yang tak cuci make up betul-betul dengan make up remover sebelum guna pencuci muka. Hihi salah sendiri la macam ni kan. So siapa yang ada masalah parut jerawat yang sama macam kita? Sepp!!


So harini Yaya nak share kat korang 4 produk yang berkesan untuk menghilangkan parut yang mana paling disukai ramai di dunia. Aaa gitu! Pendek kata, depa ni semua memang larislah dalam pasaran dan selalu menjadi pilihan kepada mereka yang mempunyai masalah parut yang sukar dihilangkan. Jom baca!


#1 - Mederma 

Antara brand yang amat terkenal gitu. Kebanyakan yang memilih untuk menggunakan Mederma ni kerana mereka mempunyai parut luka akibat pembedahan, lecuran air panas yang teruk atau parut yang timbul macam tu. Ngeri okay ala-ala macam parut injection yang timbul tulah. So Mederma ini dipercayai dapat membantu mengecutkan parut tersebut. Kalau tengok testimoni dari kebanyakan orang ramai, Mederma telah membantu mengecutkan parut yang timbul-timbul tu. Syabas Mederma.

Antara kandungan yang terkandung di dalam Mederma ini ialah :

✔ Aqua (Purified)
✔ PEG-4
✔ Aloe Barbadensis Leaf Juice
✔ Allium Cepa Bulb Extract
✔ Xanthan Gum
✔ Allantoin
✔ Methylparaben
✔ Sorbic Acid
✔ Parfum


#2 - Azanis Scar Serum

Siapa yang tak kenal Azanis Scar Serum ni memang ketinggalan la uols. Antara produk hilangkan parut yang amat terkenal kat Malaysia. Kebanyakan kawan Yaya memang gunakan Azanis Scar Serum ni. Kalau baca dan tengok sendiri testimoni dia, fuhh tak terkira banyaknya pengguna yang sangat berpuas hati sebab semuanya merasai perubahan ketara dalam hanya tempoh 1 bulan penggunaan! Persis rawatan laser gitu. Ianya tinggi dengan kandungan antioksidan, membantu pertumbuhan sel dan juga kulit baru yang lebih cepat dan sihat. Selain sesuai untuk rawatan parut lama dan juga baru, ianya juga berfungsi untuk mencantikkan dan menyekatakan tona kulit kita.

Antara kandungan yang terkandung di dalam Azanis Scar Serum ialah :

✔ Tocopheryl Acetate (Vitamin E)
✔ Ekstrak Calendula Officinalis Extract (Calendula)
✔ Minyak Lavandula Angustifolia (Lavender)
✔ Minyak Daun Rosmarinus Officinalis (Rosemary Oil)
✔ Munyak Bunga Anthemis Nobilis (Chamomile Oil)
✔ Minyak biji Helianthus Annuus (Bunga matahari)


#3 - Bio Oil

Untuk mereka yang mempunyai bajet rendah dan sentiasa rajin, sabar dan komited untuk sapukan ubat parut hari-hari, memang sesuai sangat uols guna Bio Oil ni. Mula-mula belajar nak hilangkan parut memang Yaya beli Bio Oil je sebab harganya tak mahal sangat dan juga tahan lama. Bio Oil berfungsi untuk menghilangkan parut, menyamaratakan warna kulit, melembabkan kulit dan juga menghilangkan stretch mark. Yaya memang tengah gunakan Bio Oil masa mengandung ni sebab taknak perut merekah jadi buruk ke apa kan huwaaa scary. Tapi tak rajin pulak nak buh hari-hari haha. Agak-agak rasa tegang lepas tu gatal tu baru nak sapu :p . Sebelum ni pernah kena gigit dengan semut charlie so parut tu memang disaster nasib baik kat pelipat lutut so tak nampak sangat. Yaya pakai Bio Oil juga tapi serius kena sabar sebab lambat juga parutnya nak hilang. 

Antara kandungan yang terdapat di dalam Bio Oil ialah :

✔Botanicals
✔Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil)
✔Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil)
✔Rosmarinus Officinalis Leaf Oil ( Rosemary Oil)
✔Anthemis Nobilis Flower Oil ( Chamomle Oil)
✔Vitamins
✔Retinyl Palmitate (Vitamin A)
✔Tocopheryl Acetate (Vitamin E)
✔Oil Base
✔Paraffinum Liquidum
✔Triisononanoin
✔Helianthus Annuus Seed Oil
✔Fragrance (Rose)


#4 - Dermatix

Antara produk yang top gila dalam menyelesaikan masalah parut di kulit. Sesuai untuk mereka yang mempunyai parut dari luka yang baru sembuh. Perasan tak kadang-kadang parut lama ataupun baru yang kita ada tu terasa gatal? Haa Dermatix ni boleh melegakan rasa gatal tu. Ayah Yaya pun pakai Dermatix ni tapi kena pakai berjimat-jimat juga sebab harganya yang agak mahal. Maksud berjimat kat sini bukan main picit je keluar bagi banyak. Picit la slow-slow bagi keluar sikit-sikit sesuai dengan kuantiti gel untuk disapu ke permukaan parut itu so takdelah membazir kan.


Antara kandungan yang terkandung di dalam Dermatix ialah :

✔Glycerin
✔Caprylic/Capric Triglyceride
✔Isotridecyl Isononanoate
✔Neopentyl Glycol Diethylhexanoate
✔Dimethicone
✔Cetyl Ethylhexanoate
✔Triethylhexanoin
✔Polyacrylamide
✔Panthenol
✔Cetearyl Alcohol
✔Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
✔Camellia Sinensis Leaf Extract
✔Hippophae Rhamnoides Fruit Extract
✔Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract
✔Orchid Extract
✔Theobroma Cacao (Cocoa) Extract



Bagi mereka yang nak cuba Azanis Scar Serum yang semakin menjadi pilihan tak kira jantina dan peringkat umur ni, make sure sebelum beli pastikan original dan dapatkan dari pengedar yang sah okay! Maklumlah bila produk dah mula famous ni ada jela pihak yang dengki dan cuba nak ambil keuntungan diatas usaha orang lain. Azanis Scar Serum juga boleh didapati di farmasi Caring, Watson dan juga Guardian.



Terima kasih sudi baca

Menangi RM100 Dengan #AMAZEINGPROMO Shurah Setiap Minggu



Hai korang! Siapa kat sini peminat produk rangkaian Shurah? Legend okay produk Shurah ni. Ingat lagi masa zaman sekolah baru nak belajar pakai pencuci muka, krim muka, losyen badan dan lain-lain mesti cari dari jenama Shurah. Ibu kita pun pakai sekali produk penjagaan dari jenama Shurah ni tau! Yang penting Halal ^_^


Kalau  nak tahu, Jetaine Corporation Sdn Bhd adalah sebuah syarikat di Malaysia yang memasarkan rangkaian produk penjagaan diri yang lengkap dan disahkan halal oleh JAKIM di bawah jenama Shurah. Produk-produk Shurah terdiri daripada produk-produk penjagaan kulit muka, rambut, badan, solekan muka dan rangkaian produk wangian. Selain jenama Shurah, Jetaine Corporation Sdn Bhd juga memasarkan rangkaian produk yang lain di bawah jenama Tracia, Irise, Forum dan Loving Touch. Semua rangkaian produk dipasarkan ke pasaraya-pasaraya utama, pasaraya-pasaraya besar dan kedai-kedai runcit di Malaysia Barat dan Timur serta di Brunei. Jetaine Corporation juga mengekspot produk-produknya ke luar negara. Fuhh memang terbaikkk!


Maka dengan itu, Yaya nak bagitahu berita baik buat semua pengguna produk rangkaian Shurah, bila korang beli produk Shurah bernilai RM20 tu, pastikan simpan resit belian tau! Sebab apa? Haa sebab dengan setiap pembelian RM20 keatas, dengan cara automatiknya korang layak untuk menyertai Amazeing Game dan juga Facebook Photo Contest.


Cara-cara untuk menyertai Amazeing Game? Senang je. Lepas korang dah beli produk penjagaan Shurah bernilai RM20 dalam satu resit, terus ke rak Amazeing Promo Shurah ini seperti yang diatas, lepas tu dah boleh sertai game yang disediakan dan menangi hadiah misteri dari petugas Shurah. Boleh rujuk di laman Facebook Shurah atau klik SINI untuk pasaraya yang mengambil bahagian pada bulan Mac.


Untuk menyertai Photo Contest pula, korang cuma perlu berposing dengan props Amazeing Promo yang disediakan dengan pose yang paling kreatif dan awesome, upload di Facebook dan juga Instagram dan letak hashtag #AmazeingPromo. Contoh gambar adalah yang seperti diatas. Tapi pastikan korang kena buat aksi yang lebih meletop okay! Baru boleh menang hehe. Yang lagi best, setiap peserta yang paling kreatif akan memenangi RM100 setiap minggu selama peraduan ini dijalankan. Best ke tidak? ;)


Kalau agak-agak segan ke apa nak join aktiviti atau photo contest tu, korang masih boleh dapat hadiah tau! Perghh best betullah! Korang akan dapat barangan percuma seperti berikut dengan setiap pembelian :

1. Pembelian RM70 keatas -> percuma beg Nylon Foldable yang ekslusif.
2. Pembelian RM100 keatas -> percuma Botol 400ml bersama Pouch.
3. Pembelian RM150 keatas -> percuma Payung.

Kalau nak produk Shurah dengan harga promo, Korang boleh beli Pek Promosi Shurah sampai 15 Mei 2017 ni tau. Sesuai sangat untuk mereka yang nak buat hadiah hantaran perkahwinan dan juga untuk orang tersayang. 

Untuk mereka yang tertanya-tanya apa produk Promo dari Shurah pada bulan Mac 2017 ini, haa banyak sebenarnya produk Shurah yang kini dijual dengan harga promosi. Antaranya ialah :


Minyak Zaitun Shurah. Sesuai untuk mereka yang mementingkan penjagaan kulit dan juga rambut. Kalau sapu minyak zaitun kat rambut, boleh buat rambut sentiasa hitam berkilat dan juga tak mudah gugur tau.


Syampu dan Perapi Shurah yang mempunyai pelbagai fungsi untuk menyelesaikan masalah rambut korang.


Hair Gel Shurah dan Hair Cream Shurah pula sesuai digunakan untuk wanita dan juga lelaki yang mementingkan penampilan dan penggayaan rambut.

Banyak lagi produk yang sedang dijual dengan harga promo tau antaranya pewarna rambut Shurah yang telah diiktiraf Halal oleh JAKIM dan juga produk penjagaan muka yang terdiri dari krim siang/malam, pencuci penyegar dan lain-lain lagi. Jangan lepaskan peluang untuk membeli produk rangkaian Shurah sehingga 15 Mei 2017 ini. Lepas dari tarikh tu harga berubah kepada harga asal tau ;)


#AmazeingPromo sedang dijalankan mulai 15 Mac hingga 15 Mei 2017. Jangan lupa join okay! ^_^


Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah :
Facebook : Shurah
Instagram : @shurahmalaysia




Terima kasih sudi baca

Mar 10, 2017

Cantik dan sihat dengan Gula Gula Magic dan Jus D'ria Mediherba



Sejak 9 bulan yang lepas, Mediherba Solutions telah mengeluarkan dua produk makanan tambahan yang berasaskan sunnah iaitu GGM (Gula-Gula Magic) dan juga JUS D’RIA . Kedua-dua produk ini telah mula berada di pasaran dan boleh dibeli secara online mahupun di kedai-kedai jamu yang berdaftar.

Berpegang dengan kandungan dan bahan semulajadi dalam pembuatannya, kedua-dua produk ini merupakan produk gabungan bersama pati herba yang pertama di Asia Tenggara dan langsung tidak menggunakan bahan kolagen atau gula yang memudaratkan menurut Pengarah Urusan Mediherba Solutions iaitu Puan Rohasniza Rosli (Yaya Rosly).


Siapa tak kenal Yaya Rosly? Haa ni Yaya nak ceritakan mengenai produk baharu dari Yaya Rosly yang juga merupakan pereka fesyen terkenal. Kalau jumpa beliau depan-depan taulah yang beliau ni memang comel, manis dan rendah diri orangnya. Cakap pun soft je! Hihi. 


GGM (Gula-Gula Magic)

Untuk pengetahuan semua, sebelum ni Yaya ada review tentang GGM iaitu Gula-gula Magic yang sangat sedap! Nak baca ke? Boleh rujuk entri ini :p . Tapi kini Gula-gula Magic yang baharu telah diinovasikan semula dengan kandungan yang lebih baik dan packaging yang lebih cantik dan ekslusif gitu! Kalau sebelum ni ada 3 perisa, tetapi sekarang ianya lebih fokus kepada dua perisa yang menjadi kegemaran ramai iaitu coklat dan epal hijau. Serius lagi sedap gila dari yang dulu. 



Kalau ada sesetengah orang yang alah dengan kolagen, sesunggunhnya GGM dari Mediherba ini merupakan suplemen yang sesuai untuk semua. Tahu kan ibu mengandung tak sesuai makan kolagen? Haa kalau tak tahu pi Google kenapa ya. Yang penting, walaupunn GGM berasaskan susu kambing, ianya bebas dari sebarang kolagen dan juga menekankan makanan sunnah seperti Habbatusauda sebagai khasiat utama. Selain itu ianya turut mengandungi kandungan dan khasiat Kurma, Apricot, Bluberry, Teh Hijau, Madu dan juga Buah Delima untuk menambah baik kesihatan dalaman sekaligus menjadikan kulit lebih sihat dan bertenaga sepanjang masa. Sesuai sangat dengan trademark "Jelita tanpa Derita" yang digunakan. ;)


Cara pengambilan GGM : Kunyah 1-2 tablet pada bila-bila masa yang korang suka. Lagi best lepas tu minum banyak air supaya ianya mudah menyerap ke dalam tubuh dengan lebih baik. Setiap pek GGM mempunyai 30 biji tablet tau! Syok sangat kunyah gula-gula susu kambing yang sedap. Hihi


Khasiat GGM selain dari Anti stress, Mencerah dan Menganjalkan kulit ialah :

✔ Menurunkan tekanan darah
✔ Membantu menyelesaikan masalah kitaran haid yang tidak teratur 
✔ Membantu menurunkan kolestrol
✔ Mengurangkan risiko kanser 
✔ Melawaskan pencernaan
✔ Melancarkan kitaran haid
✔ Meningkatkan kesuburan rahim
✔ Kecerdasan minda
✔ Meningkatkan kekuatan tulang
✔ Anti kanser

Harga GGM :
RM69.00 (Semenanjung Malaysia)
RM79.00 (Sabah Sarawak)


JUS D'RIA

Untuk mereka yang mempunyai masalah resdung, ekzema dan juga lelah, Jus D'Ria mampu merawat dan mengurangkan masalah yang dihadapi dengan pengambilan secara konsisten. Boleh diambil oleh bayi seawal umur 6 bulan, inovasi Jus D'Ria ini tercetus apabila Yaya Rosly sendiri telah menggunakan rawatan dengan kaedah yang sama kepada anak lelaki beliau yang menghidap lelah.

Jus D'Ria berfungsi untuk merawat :

✔ Selesema / batuk
✔ Menghilangkan lendir dan kahak
✔ Merawat masalah gatal kulit / alergi
✔ Merendahkan kolesterol
✔ Menguatkan ketahanan badan
✔ Membentuk sistem pencernaan badan
✔ Membaik pulih luka dengan cepat
✔ Menjadikan kulit lebih cantik dan sihat
✔ Menghilangkan parut lama seperti jerawat dan luka kecil
✔ Mengurangkan tekanan darah
✔ Melindungi jantung
✔ Menguatkan daya ingatan
✔ Membantu menurunkan paras gula dalam darah
✔ Membantu melegakan gatal-gatal di bahagian mata, hidung dan telinga akibat resdung
✔ Mengurangkan kemerahan akibat gatal-gatal pada kulit


Bahan utama Jus D'Ria ialah Aloe Vera. Buah Delima, Halia, Madu, Echinachea, Oregano, Bawang Putih, Dong Quai (herba cina), Akar Manis, Acai Beri, Camu-camu , Vitamin C, Epal stemsel, Argan stemsel dan juga Stevia. Gabungan bawang putih dan madu juga sememangnya baik untuk melegakan penafasan dan mengurangkan masalah resdung.


Selain tidak mempunyai gula, Aloe vera yang diimport khas dan berkualiti tinggi ini juga umumnya berupaya menyembuh luka-luka kecil, membantu untuk melembabkan kulit dan juga mengurangkan masalah penyakit ekzema. 


Cara Pengambilan Jus D'Ria : 2 kali sehari sahaja. Minum 10ml di waktu pagi dan 10ml di waktu malam. Bagi kanak-kanak memadai dengan 3ml ke 5ml sahaja 2 kali sehari pada waktu pagi dan juga malam.


Harga  JUS D’RIA :
 RM88.00 (Semenanjung Malaysia) 
RM98.00 (Sabah dan Sarawak) 


Tak sabar nak suruh Shawn try Jus D'Ria tu sebab dia ada masalah resdung. Setiap pagi mesti hacuum haacum bersin. Yang Gula-Gula Magic mestilah Yaya punya sorang. Hihi :p

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pembelian :

Mediherba Solutions
46-2, Jalan Taman Damai 2, Taman Damai Utama, 47180 Puchong Selangor 

Hotline : 
018 - 6610104 

Puan Yaya :
+60126460210 

Encik Syahrul : 
+60129484420

Email : 
info@mediherba.my 

Facebook : 

Instagram : 



Terima kasih sudi baca

Mar 1, 2017

Pelancaran Kerusi Urut baharu dari Monspace



Hai korang! Hmm siapa kat sini teringin sangat nak ada kerusi urut kat rumah? Bestnya kalau ada kan! Bila penat ke lenguh badan ke haa tadah je badan tu dekat kerusi urut. Hihi mana tahu akan datang ada rezeki nak ada kerusi urut sendiri kan :p . Kebetulan pada 26 Febuari 2017 lepas, Yaya berkesempatan menghadiri Majlis Menandatangani Perjanjian antara MONSPACE dan SOFO serta Pelancaran Kerusi Urut SOFO yang bertempat di PICC, Putrajaya. Memang meriah sungguh dewan utama tu dengan kehadiran ribuan peserta dari seluruh negara. Dari Thailand pun ada tau siap bawa bendera negara masing-masing. Hehe



MONSPACE Multinational Corp telah menganjurkan pelancaran kerusi urut SOFO dan juga acara menandatangani Capital Injection Agreement diantara Monspace bersama SOFO yang merupakan Chinese Smart Furniture Company.


SOFO ditubuhkan pada tahun 1997. Berpusat di Guangzhou, ia adalah sebuah syarikat yang pakar dalam penyelidikan, pengeluaran, jualan dan perkhidmatan aset kesihatan. Ia memberi tumpuan kepada empat produk dan servis utama iaitu urutan Cina, fisioterapi, kecantikan, dan juga senaman. Produk mereka kini dijual ke 80 buah negara di seluruh dunia.
Dengan kemajuan teknologi yang serba canggih, manusia kini memerlukan peralatan dan perabot pintar untuk kemudahan di rumah. Permintaan yang tinggi dalam pasaran juga selari dengan kenaikan kualiti hidup manusia. 


Kerusi urut SOFO yang berteraskan matlamat “Elegant, Young, Energetic”, mengubah persepsi tentang kerusi urut yang biasa mengambil ruang yang besar untuk diletakkan di suatu sudut. 



Ketua Pegawai Eksekutif SOFO, Mr K.L. Chen, Pengasas MONSPACE Multinational Corp, Dato Sri Jessy Lai, dan pengasas SOFO Mr Yuan Zhen Ping.



Kerusi urut ini direka dengan fungsi yang canggih dengan kadar maksimum kelenturan 132 darjah. Lagi best, pengguna hanya perlu meninggalkan 10cm antara kerusi dan dinding di belakangnya demi menjimatkan ruang. Ini adalah peningkatan yang besar berbanding kerusi urut konvensional, di mana 0.5-1.0m diperlukan untuk kebiasaan kerusi urut. 




Ketika sesi temu ramah bersama Pengasas MONSPACE Multinational Corp, Dato Sri Jessy Lai. 

Gaya hidup yang sibuk masakini menjadikan kebanyakan mereka mudah tertekan dan memerlukan kaedah istirehat sendiri yang menenangkan dan tanpa gangguan. Kerusi urut SOFO yang menggabungkan pelbagai fungsi dalam satu ini menjadikan ianya pilihan bijak buat mereka yang mementingkan kesejahteraan mental dan fizikal.


Kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki kerusi urut SOFO ini boleh terus layari laman web MOONSPACE Mall di monspacemall.com.my okay! Paling cantik of course warna merah. Hihi


Terima kasih sudi baca