Sep 13, 2017

Membeli belah barangan bayi di Babydash.com.my




Pernah dengar mengenai laman web babydash.com.my? Rasanya ramai dah tahu kewujudannya. Maklumlah sekarang ni semua orang lebih suka membeli barang keperluan mereka secara dalam talian sahaja. Teknologi di hujung jari. Yaya sendiri pun kebanyakannya membeli barang keperluan Dahlia secara online je sebab nak pergi kedai barangan baby bukannya dekat lepas tu tak semua barang yang kita nak ada dalam sebuah kedai sahaja. Teruja juga bila Babydash menyediakan platform untuk ibu bapa bagi memudahkan kami mencari barangan keperluan si kecil.


Babydash menawarkan pelbagai barangan keperluan ibu dan juga bayi mereka. Dari pilihan lampin, makanan formula, barangan menyusu, produk mandian, permainan yang berbentuk ilmiah, pakaian dan pelbagai lagi terdapat di lawan web Babydash. Babydash juga mempunyai komuniti keibubapaan yang sentiasa menjalankan aktivit seperti ceramah konsultasi bagi ibu yang menyusu, ceramah berkonsep keibubapaan dan pelbagai lagi. Bagi mereka yang mendaftar sebagai ahli Babydash, mereka juga secara automatik akan mendapat poin percuma apabila mereka login, membuat pembelian, membuat review dan poin atau mata itu boleh digunakan sebagai diskaun untuk pembelian yang seterusnya!





Memang rambang mata sungguh apabila menerjah ke laman web Babydash ini. Yaya boleh leka sampai berejam sebab seronok tengok barang keperluan yang ada disini. Pendek kata, kesemua barangan keperluan bayi dan ibu boleh didapati di laman web Babydash.


Yaya telah dijemput untuk melawat ke warehouse Babydash yang bertempat di Petaling Jaya. Babydash yang telah mula bertapak sejak 6 tahun lalu menawarkan pelbagai barangan keperluan ibu dan bayi pada harga yang sangat berpatutan. Untuk pengetahuan, pada setiap hari rabu, kita boleh membida barangan di Babydash pada harga yang sangat berbaloi.


Yaya telah melihat sendiri ruangan stok barang di warehouse Babydash. Kesemua barang ditempatkan di rak mengikut spesifikasi masing-masing. Adoi rasa nak cekau je semua bestnya lahai bila melihat sendiri kebanyakan barangan keperluan bayi. Kebetulan Dahlia baru 3 bulan lagilah Yaya teruja bila tengok kesemua barangan bayi ni.


Disini juga terdapat staf yang sudi memberi nasihat dan pendapat tentang pilihan barangan yang Yaya perlukan. Kami diberi masa 10min untuk membeli belah barangan yang kami inginkan. Sambil-sambil tu kami boleh melihat barangan yang terdapat di laman web Babydash sambil dibantu oleh staf Babydash. Seronok betul pengalaman berada di warehouse Babydash ni hihi.




Taraa! Ini pilihan barangan yang Yaya beli masa ni. Jumlah kesemuanya lebih dari RM250. Yaya beli wipe tissue Drypers serius best gila wipe tissue ni lembut je, baby safe bath net dan juga baby food processor jenama Autumz. Seronok pula dapat beli baby food processor tu pada harga runtuh. Tak sabar nak buat pelbagai menu puree dan bubur untuk Dahlia Safiya nanti ^_^


Antara aktiviti semasa lawatan ke warehouse Babydash. Terhibur sungguh semua dengan keletah badut ni. Hihi


Ni kalau Dahlia dah besar seronoknya mesti dia buat lagi sepah hahaha. Comel sangat anak Fadzi Razak dan anak Kak Diya Nadia :)


Ketika aktiviti lucky draw dijalankan. Gigih iols tunggu rupanya iols tak dapat nombor lucky draw masa daftar hahahaha! Tapi thank you Kak Diya yang bagi hadiah lucky draw dia berupa rompers baby kat Yaya. Irreviuuuu < 3 Haa korang jangan lupa dapatkan barangan keperluan dan penjagaan bayi di Babydash tau! Selamat rambang mata :p


Untuk maklumat lanjut :

Website : https://www.babydash.com.my/
Facebook : Babydash
Instagram : @babydash.com.m




Terima kasih sudi baca

Sep 11, 2017

Femilac Milkbooster bercirikan makanan sunnah dan semulajadi




Penghasilan susu ibu yang konsisten sememangnya sangat penting untuk si bayi. Yaya sendiri risau sungguh kalau susu untuk anak solehah Dahlia Safiya tak cukup. Macam-macam cara Yaya buat bagi memastikan susu sentiasa mencukupi untuk dak tecik tu contohnya makan banyak :p Selain itu, setiap ibu juga harus minum banyak air bagi membolehkan badan kita memproses dan membekalkan susu ibu untuk si anak.


Yaya perasan kan, kalau Yaya makan kurma, madu atau kismis, fuhh melimpah limpah susu badan. Tapi tulah, nak disiplinkan diri untuk sentiasa amalkan makanan sunnah ni Yaya selalu terlupa. Kadang-kadang dah kenyang makan nasi lemak pastu terus malas nak mengunyah pelbagai makanan lagi sehinggalah perut lapar balik, nasi juga Yaya cari.


Maka dengan itu, FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak telah mengeluarkan supplement milk booster mereka yang bercirikan makanan sunnah untuk memudahkan ibu menyusu yang sentiasa ingin memberikan khasiat yang terbaik untuk bayi mereka. Gabungan seperti kurma, susu kambing, madu, habbatus saudda, kismis dan lain-lain telah di satukan dalam satu tablet.


FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak yang merupakan milkbooster berbentuk tablet produk keluaran saudara islam ini berupaya untuk memberi sepenuh kebaikan dalam penambahan susu ibu. Ianya jauh lebih berkhasiat dengan penggunaan bahan sunnah yang terbukti bagus untuk pemakanan ibu yang sedang menyusukan anak mereka. 


Antara bahan sunnah yang terkandung dalam satu tablet ialah susu kambing, madu, kurma dan habbastusauda manakala bahan semulajadi yang sememangnya berupaya menambah susu ibu itu ialah spirulina, fenugreek, alfafa dan kacang soya.


Dengan adanya FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak, ibu tidak perlu bersusah payah lagi untuk menyediakan setiap satu makanan yang disebutkan. Cuma ambil 2 biji setiap hari iaitu 1 biji di waktu pagi dan 1 biji di waktu malam. Ibu hanya perlu kunyah sahaja okay. FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak juga mempunyai kandungan Vitamin C yang boleh mencerahkan kulit ibu dan anak.


Pastikan ibu sentiasa minum air yang banyak bagi memudahkan proses penghasilan susu dan juga sentiasa set kan di dalam minda untuk memberi yang terbaik kepada anak. Susu ibu sememangnya sangat mempengaruhi emosi si ibu dan kalau ibu stress susu juga akan berkurangan. FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak boleh diambil samada sebelum atau selepas makan kerana ianya bukan ubat tetapi ianya adalah makanan tambahan untuk merangsang pengeluaran susu ibu #tibetibebengkak gitu hihi. Penyediaan yang mudah juga membolehkan FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak ini mudah dibawa kemana sahaja. 


Antara testimoni dari pengguna FEMILAC MILKBOOSTER#tibetibebengkak



Jom LIKE PAGE dan FOLLOW instagram (FEEDMILK) untuk maklumat lanjut :)
FACEBOOK :  Femilac HQ
INTAGRAM : @femilac
Website    : www.feedmilk.com .

ALAMAT BOUTIQUE : Feedmilk Boutique - H50-1, 
Jalan Serai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 40200,  Shah Alam. 

BUKA :SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk Boutique 

Alamat Hq: FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U) 
No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7/AK 
Seksyen 7,40 000,Shah Alam,Selangor

HOTLINE HQ : 03-33626516 
                            

Terima kasih sudi baca